Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 14:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/teater/kvinnors-byggforum-bannar-fula-ror/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Kvinnors byggforum bannar fula rör

BOMÄSSA: Ros- och risprisen delades ut på Bomässan i Karlskrona i veckan av Kvinnors byggforum, den ideella förening som för ut kvinnors krav på goda och väl fungerande vardagsmiljöer. Arkitekterna bakom husen Kungshall västra och östra samt Tunnbinderiet på bostadsmässan i Karlskrona fick rosen. Föreningen tycker att arkitekterna från Brunnberg & Forshed, Myrenbergs och Arksams arkitektkontor har fått fram attraktiva bostäder och att de visar omsorg i både stor och liten skala. Deras trivsamma planlösningar, vackra färgsättning och genomarbetade in- och utvändiga detaljer rosas.

Ris får däremot företrädarna för VVS-branschen vid mässan. Tekniker, projektörer och hantverkare i VVS-branschen använder inte lösningar som är vare sig vackra eller praktiska, anser kvinnorna.

- Vi efterlyser bättre kunskaper och höjd ambitionsnivå, till exempel genom utvecklingsarbete och användning av goda förebilder för rördragningar, heter det i den bistra motiveringen.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt