Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 09:15 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/teater/rapport-tar-over-morgon-tv/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Rapport tar över morgon-TV

TELEVISION: Rapportredaktionen tar över hela TV 2:s morgonprogram, "Gomorron Sverige". Tidigare har Rapport ansvarat för nyheterna, men nu skall alltså hela det redaktionella ansvaret flyttas från Malmö och Göteborg till Stockholm. Nya programledare blir Cecilia Bodström, som tidigare arbetat på Expressen, och Claes Andersson, som rekryterats från Riksradion där han bland annat varit korrespondent i Los Angeles.

Anledningarna till flytten och förändringen är enligt Rapportchefen Jan Axelsson flera, men han inte vill gå med på att låga tittarsiffror är en av dem.

- Det har framstått som alltmer naturligt att göra ett morgonprogram i Stockholm, säger han. Både av journalistiska och geografiska skäl. Till exempel är det lättare att få tag i gäster här än ute i landet.

Lennart Persson, som har varit programledare när "Gomorron Sverige" sänts från Göteborg, är orolig för att omorganisationen leder till att det blir "Gomorron Stockholm".

- Jag tycker att det är fel att koncentrera all frukost-TV till Stockholm, säger han.

- För oss som bor på andra ställen är det inte så att vintern har kommit för att det snöar i Stockholm, eller att det är en riksangelägenhet när tunnelbanan står stilla.

Det första "Gomorron Sverige" med den nya redaktionen sänds den 9 januari.

(DN)

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt