Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-16 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/utland/pedofilharva-i-norge/

VÄRLDEN

Pedofilhärva i Norge

TT Text

Från TT-NTB

SKI. Fem män i åldrarna 50-70 år har gripits av norsk polis, misstänkta för sexuella övergrepp på filippinska pojkar. Tre av männen häktades på måndagen.

Bland de misstänkta männen finns bland annat en barnpsykolog, två lärare samt en tandläkare som utpekas som huvudman i den misstänkta pedofilhärvan.

De fem misstänks för att i över 20 år ha utnyttjat olika minderåriga filippinska pojkar, bland annat i Norge och i Manila på Filippinerna.

Enligt norska TV 2 kom polisen männen på spåret sedan en filippinsk pastor slagit larm. Undersökningen ska ha pågått i ett år.

Polisen i Follo polisdistrikt vill inte avslöja varifrån i Norge de misstänkta männen kommer. Inte heller har de exakta anklagelsepunkterna tillkännagivits, "av utredningstekniska skäl". Däremot avslöjar polisens talesman att det kan bli tal om fler gripanden.

Samtliga fem misstänkta nekar till brott.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt