Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 10:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/varlden/8-regeringar-i-europa-inklusive-den-schweiziska-har-stallt-sig-bakom-ett-nytt-europeiskt/

VÄRLDEN

8

regeringar i Europa, inklusive den schweiziska, har ställt sig bakom ett nytt europeiskt fredsinstitut. Det presenterades i går av Carl Bildt i Bryssel. Det var Sverige och Finland som för fyra år sedan tog ett gemensamt initiativ till att inrätta institutet och syftet är att utveckla kunskap om fredsprocesser och krishantering. European institute of peace, EIP, är ingen EU-institution utan ett oberoende institut. Staffan de Mistura, som bland annat har varit FN:s sändebud i Afghanistan, har utsetts till ordförande.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt