Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 14:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/varlden/finlandsk-hjalparbetare-slappt/

VÄRLDEN

Finländsk hjälparbetare släppt

TT Text

Finland. Den finländska som kidnappades i Afghanistan när hon arbetade för svenska Operation Mercy i maj har släppts fri, meddelar Finlands utrikesdepartement.

Kvinnan fördes bort när beväpnade män attackerade organisationens bostadshus i huvudstaden Kabul. En afghansk vakt och en tysk kvinna dödades i attacken.

”Hon är i säkerhet. De närstående undanber sig offentlighet”, skriver departementet på Twitter.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt