Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 14:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/varlden/fru-netanyahu-kan-stallas-infor-ratta/

VÄRLDEN

Fru Netanyahu kan ställas inför rätta

Frun till Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kan komma att ställas inför rätta, misstänkt för att ha täckt privata utgifter med offentliga medel, uppger justitiedepartementet. Sara Netanyahu ska bland annat ha köpt möbler, samt ha bekostat sin avlidne faders vård med statliga medel, enligt Times of Israel. Sammanlagt ska det röra sig om cirka 100 000 dollar. Sara Netanyahu har avfärdat anklagelserna som ”löjliga” och en del av en pågående ”förföljelse av familjen Netanyahu”. Hennes make utreds för misstankar om korruption i ett par andra ärenden.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt