Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/varlden/hope-hicks-28-ny-kommunikationschef/

VÄRLDEN

Hope Hicks, 28, ny kommunikationschef

TT Text

USA. Tjugoåttaåriga Hope Hicks har fått jobbet som kommunikationschef i Vita huset, ansedd som en av de mest inflytelserika posterna i Washington. Hon har skött jobbet i praktiken sedan Anthony Scaramucci fick sparken i juli, men bekräftar nu via mejl att hon är formellt utsedd.

Exmodellen och pr-konsulten Hicks står Trumpfamiljen nära och har agerat rådgivare åt Ivanka Trump. Hon var talesperson under Trumps presidentvalskampanj, hennes första jobb inom politiken.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt