Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/varlden/kyrkvaktmastare-hjalte-vid-skjutning/

VÄRLDEN

Kyrkvaktmästare hjälte vid skjutning

TT Text

En kvinna dödades och sju personer skadades i en skjutning vid en kyrka i Antioch i Tennessee på söndagen. Skytten, en man i 20-årsåldern, konfronterades av en kyrkvaktmästare, vilket kan ha räddat flera liv.

– Det är en exceptionellt modig individ, säger en talesperson för polisen, enligt Reuters.

Efter att ha konfronterats av vaktmästaren råkade gärningsmannen skjuta sig själv i benet. Hans skador är inte livshotande.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt