Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/varlden/manga-doda-hittade-efter-husras/

VÄRLDEN

Många döda hittade efter husras

Räddningsarbetare har hittat 33 kroppar i det kollapsade fyravåningshuset i Bombay i Indien. Samtidigt har 15 människor kunnat dras fram levande. Omkring tio personer saknas fortfarande, enligt polisen. Den 117 år gamla byggnaden i södra Bombay har dömts ut som farlig att bo i, men människor har ändå stannat kvar. Huset kollapsade på torsdagsmorgonen efter att staden i tisdags fått 310 millimeter regn. Många tusen hus i Bombay är över ett sekel gamla och husgrunderna har försvagats bit för bit under monsunperiodernas kraftiga regn.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt