Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/varlden/uppgift-knivman-tankte-hugga-militar/

VÄRLDEN

Uppgift: Knivman tänkte hugga militär

TT Text

Finland. Mannen som utförde det misstänkta terrordådet i Åbo tänkte först attackera en militär. Men Abderrahman Bouanane har i förhör sagt att han ändrade sig då många människor var på plats och att han därför valde ett lättare mål, rapporterar tidningen Suomen Kuvalehti. Två kvinnor dödades och ytterligare åtta personer skadades i attacken den 18 augusti.

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot ville inte bekräfta de nya uppgifterna.

– Förövaren har säkert funderat på alternativa mål, och två av dem känner vi till. Vi kommenterar inte vilka dessa alternativ kan ha varit.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt