Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/varlden/vart-fjarde-hus-pa-key-oarna-forstort/

VÄRLDEN

Vart fjärde hus på Key-öarna förstört

USA. Ovädret Irma har slagit ut strömmen för uppskattningsvis 13 miljoner människor i Florida. Och det kan ta veckor innan elen är tillbaka för alla.

I ögruppen Florida Keys pekar de första uppskattningarna på att 25 procent av husen i ögruppen har förstörts och 60 procent skadats, enligt chefen för den federala katastrofmyndigheten Fema, Brock Long.

– I stort sett alla hus i Keys har påverkats på något sätt, säger han.

I delstaten Florida är det nu fler än i hela New York och Los Angeles tillsammans som har fått sin kraftförsörjning bruten, skriver nyhetsbyrån AP. TT

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt