Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-04 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/all-karlek-ar-lika-mycket-vard/

Insändare

Insändare. All kärlek är lika mycket värd

All kärlek är lika mycket värd. Låt var och en ta hand om sin kärlek.

Det är för mig helt egalt om människor som älskar varandra lever tillsammans. Det är till och med så att jag blir glad av att se kärlek. Om de älskande är av olika eller samma kön. Om de är gamla eller unga. Om de är i stor åldersskillnad. Om de är två eller flera. Vad spelar det för roll för mig? Jo, det spelar den rollen att det är fint när människor finner en gemenskap. Det önskar jag alla människor, lycka och harmoni i sina liv.

När vi sedan kommer till att festivaler av typen Pride blir jag mer tveksam att politiker går med i diverse tåg etcetera. Stat, kommun och politiker bör vara neutrala i dessa sammanhang på samma sätt som de ska vara neutrala i att stödja andra organisationer.

Jag har flera homosexuella vänner som menar att det är ett spektakel med dessa parader och manifestationer. De vill bara vara vanliga människor som lever ett normalt liv med vad det innebär i vardagen. De älskar varandra och är nöjda med det.

Vad de gör i sängkammaren har ingen annan med att göra. Like lite som någon annan har att göra med vad jag gör inom husets hägn.