Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

I arbetslivet är sovmorgnar ett minne blott

Jag häller inte med om sovmorgon i skolan. Att lära i skolan är att lära för livet. Detta gäller i högsta grad arbetstider. På vilka arbetsplatser startar arbetet kl. 10?

Ett tips till morgontrötta elever är att ändra sin dygnsrytm, så den stämmer med skolans tider. Ungdomar behöver mycket sömn, så de behöver lägga sig i tid om kvällarna! Läs en bok på kvällen, så somnar du lättare.

Skolan är en arbetsplats, så det är hög tid att vänja sig vid morgonrutiner. Snart är det dags för arbetslivet, där enstaka sovmorgnar är ett minne blott.

Skolan är en förberedelse för arbetslivet. Anpassa dig till de tider som gäller. Det har du bara gott av, när du börjar förvärvsarbeta. På många arbetsplatser startar arbetet kl. 7 eller tidigare. Det handlar bara om att vänja sig.

Huvudinlägg: Johan Orre: Låt oss sova – så kan vi prestera bättre i skolan

Repliker: Carl Brännström: Tonåringar är inte miniatyrer av vuxna Hans Roslander: Tidiga morgnar är ingen naturlag Hans Teke: Visst går sovmorgon att kombinera med förberedelse för arbetslivet Karin Ernlund: Det viktiga är vad eleven lär sig – inte när skolan börjar

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.