Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-13 17:33 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/att-ga-pa-begravning-ar-ett-viktigt-stod-till-de-anhoriga/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Att gå på begravning är ett viktigt stöd till de anhöriga”

Foto: Paul Hansen

Det är viktigt att gå på begravningar av hänsyn och kärlek till de närmast anhöriga. De kanske har en annan syn på döden och behöver tröst och ceremonier för att ta avstamp in i ensamheten eller den stora saknaden, skriver läsaren Ingrid Lycknert.

Barbro Lindgren skriver i en insändare om att hon inte har något behov att gå på begravningar.

Kanske man kan gå på begravning av hänsyn och kärlek till dem som blir kvar. De kanske har en annan syn på döden och behöver tröst och ceremonier för att ta avstamp in i ensamheten eller den stora saknaden.

Att begravningar är sorgliga är ett faktum. Även om du inte känner personen som begravs så väl kommer andra döda upp i minnet och får känslorna att flöda. Det är underbart att få stödet och de andras minnen som hjälp att gå vidare. 

Det är verkligen svårt att ta sig genom livet utan att någon gång bli förtvivlad och ledsen. Då är det gött med vänner och bekanta.

Pröva att ge. Det kostar mindre än det smakar.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.