Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Att ta sig fram med rullator är verkligen ingen lyx”

Man med rullator i bostadsområdet Gottsunda utanför Uppsala.
Man med rullator i bostadsområdet Gottsunda utanför Uppsala. Foto: Magnus Hallgren

Att man skulle vara bortskämd och bekväm för att man går med rullator är nog det dummaste jag har hört. Att ta sig fram med rullator är ingen lyx, utan ett besvär i sig – men en trygghet för den som är ostadig, skriver läsaren Krister Nilsson.

Läste Gunilla Millbergs insändare om att vi har för många rullatorer i Sverige. Jag har svårt att förstå att man kan missunna folk att använda ett redskap som gör att man kan få komma ut och röra på sig utan hjälp.

Hon gör en jämförelse med England och de baltiska länderna. Vet vi hur många av dessa medborgare som i dag sitter hemma utan att kunna ta sig ut för att de inte har tillgång till rullator?

Att man skulle vara bortskämd och bekväm för att man går med rullator är nog det dummaste jag har hört. Att ta sig fram med rullator är ingen lyx, utan ett besvär i sig – men en trygghet för den som är ostadig.

De jag känner som går med rullator är väldigt tacksamma för den möjligheten som gör att dom kan komma ut.

DN Åsikt 8 oktober 2018 kl 17

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.