Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-11 21:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/aven-aldre-med-laga-pensioner-har-rad-med-silver-life/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Även äldre med låga pensioner har råd med Silver Life”

Peje Emilsson, grundare och ordförande av äldreboendeföretaget Silver Life.
Peje Emilsson, grundare och ordförande av äldreboendeföretaget Silver Life. Bild: Christine Olsson/TT

Även äldre med de lägsta pensionerna har råd att bo i företaget Silver Lifes äldreboende. Upplands Väsby är ett exempel där Silver Life under en rad år haft ett samarbete med rödgröna partier, skriver företagets grundare Peje Emilsson.

Rätta artikel

Vänsterpolitikern Per Sundgren som var kulturborgarråd i Stockholm i slutet av 80-talet, då hans parti fortfarande hette Vänsterpartiet kommunisterna, kommenterar Silver Life i en insändare på DN Åsikt. 

Per Sundgren har rätt i att Silver Life har höga ambitioner på den service och omsorg vi vill erbjuda äldre. Vi vill erbjuda ett högkvalitativt boende där var och en kan bestämma mer själv.

Ny teknik underlättar för Silver Lifes medarbetare. Färre ryggar blir utslitna. Det blir mer tid till omsorg. Japanska toaletter och sängar med inbyggda kisslarm gör att fler kan behålla sin personliga integritet längre. 

Vad som däremot inte stämmer är att Silver Life enbart är till för de rika. Silver Life är, med en kombination av privat och offentlig finansiering, en verksamhet som välkomnar alla.

PRO:s sakkunnige på pensionärers ekonomi menade enligt Expressen för några månader sedan att det är möjligt också för de med de lägsta pensionerna att bo i Silver Lifes omsorgslägenheter. 

Vårt första boende öppnar nästa år i Nacka. Åren efter öppnar vi i Täby och Upplands Väsby.

I dessa tre kommuner har vi välkomnats av breda politiska majoriteter som ser Silver Life som angelägna alternativ för äldre. Insikten om att det är viktigt för kommuner att erbjuda valfrihet har spritt sig långt över de traditionella politiska blockgränserna.

Upplands Väsby är ett exempel där Silver Life under en rad år haft ett utmärkt  samarbete med den då styrande S-V-MP-koalitionen. Efter höstens val är det annan majoritet. Planeringen för att starta Silver Life i Upplands Väsby fortsätter som förut.

Per Sundgren är varmt välkommen att besöka Silver Life. Vi visar gärna hur vi med innovationer och ny teknik kan skapa ett boende som är bättre såväl för brukare som för vårdpersonal.

Ta gärna med Daniel Suhonen som jag ofta har uppfriskande diskussioner med.