Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 07:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/avskaffad-varnskatt-kan-gora-sd-storre-an-s/

Insändare

Insändare. ”Avskaffad värnskatt kan göra SD större än S”

Liberalernas förra partiledare Jan Björklund tackar S-ledaren Stefan Löfven (S) sedan han fått en present av statsministern efter sin sista partiledardebatt i riksdagen den 16 juni. I januari gick Löfven med på Björklunds krav på att avskaffa värnskatten på 5 procent på de högsta inkomsterna för att Liberalerna skulle ge sitt stöd till en fortsatt regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Liberalernas förra partiledare Jan Björklund tackar S-ledaren Stefan Löfven (S) sedan han fått en present av statsministern efter sin sista partiledardebatt i riksdagen den 16 juni. I januari gick Löfven med på Björklunds krav på att avskaffa värnskatten på 5 procent på de högsta inkomsterna för att Liberalerna skulle ge sitt stöd till en fortsatt regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Foto: Claudio Bresciani/TT

INSÄNDARE. Den avskaffade värnskatten är en politisk härdsmälta för Socialdemokraterna. Skattesänkningen för de med högst inkomster kan leda till att Sverigedemokraterna går om och blir landets största parti, skriver statsvetaren Nils-Eric Hallström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in