Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 17:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/bara-ett-fatal-fiskar-skadas-i-laxodlingar/

Insändare

Insändare. ”Odlad norsk lax är säker att äta”

Döda laxar som flutit upp till ytan i norsk fiskodling.
Döda laxar som flutit upp till ytan i norsk fiskodling. Foto: Berit Roald

SVAR PÅ INSÄNDARE. Odlad norsk lax är säker att äta. I en fiskodling med 150.000 fiskar kan några bli sjuka eller skadade, på samma sätt som att en frisk population av människor kan innehålla enskilda sjuka individer, skriver Kristina Furnes på Norges största laxodlingsföretag Grieg Seafood.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in