Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-11 21:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/bara-moderaterna-och-kd-som-talar-om-sakfragorna/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Bara Moderaterna och KD som talar om sakfrågorna”

KD-ledaren Ebba Busch Thor i riksdagens talarstol före onsdagens statsministeromröstning där moderatledaren Ulf Kristersson förlorade med 195 röster mot 154 sedan Centerpartiet och Liberalerna röstat mot förslaget om att bilda en M+KD-regering.
KD-ledaren Ebba Busch Thor i riksdagens talarstol före onsdagens statsministeromröstning där moderatledaren Ulf Kristersson förlorade med 195 röster mot 154 sedan Centerpartiet och Liberalerna röstat mot förslaget om att bilda en M+KD-regering. Foto: Jonathan Nackstrand

Bara Moderaterna och Kristdemokraterna av de borgerliga partierna talar om sakfrågorna. Som väljare blir jag besviken av att höra när C-ledaren Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund svartmålar Sverigedemokraterna, skriver läsaren Lars Erik Andersson.

Rätta artikel

I onsdags genomfördes den första av fyra möjliga omröstningar för val av ny statsminister. Jag har alltid trott att alla riksdagsmän och -kvinnor gjorde allt för att vi alla skulle få ett bättre Sverige. Det är väl därför vi har riksdagsval. 

Jag blev verkligen besviken på det som sades i kammaren. Vad som skulle sägas från den röda sidan visste vi redan innan omröstningen.

Däremot blev jag oerhört besviken på de två partier som jag trodde skulle finnas på den borgerliga sidan. Men vad jag fick höra av C-ledaren Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund var inte vad de tänkt göra för att få ett bättre framtida Sverige.

Annie Lööf ägnade sina tio minuter i talarstolen åt nedlåtande och oförskämda ord om Sverigedemokraterna. Att en partiordförande kan uppföra sig så lågt är för mig en fråga.

Jan Björklund beklagar sig över att han inte fått höra några positiva ord om honom som person.

Såväl Jan Björklund som Annie Lööf sade inte något om vad de vill göra för att få ett framtida bättre Sverige. Det enda man pratade om var att man måste hålla SD och därmed över en miljon svenskar utanför allt inflytande över Sveriges välbefinnande.

Vi hörde enbart oförskämda och nedlåtande ord om Jimmy Åkesson och Sverigedemokraterna. En riksdagsman/riksdagskvinna borde kunna bättre.

Såväl moderaten Tobias Billström som kristdemokraten Ebba Busch Thor talade i sina inlägg verkligen om vad de ville göra för Sverige. Vi har trots allt ett par partier som vet och vill vad som behöver göras.

Stå på er!