Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 11:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/barnen-behover-leka-pa-fritids-efter-skoldagen/

DN Åsikt

DN Åsikt. Barnen behöver leka på fritids efter skoldagen

Politiker besitter inte kompetensen att styra barnens tid i skola och på fritids. Överlåt detta till ansvariga tjänstemän, skolverket och föräldrar.

Moderatpolitikern Anna König Jerlmyr tycker att barns tid på fritids måste styras upp. Hon förefaller vilja införa obligatorisk läxläsning efter skolan.

Jag tycker att uppdelningen mellan skola och fritid är bra och ingenting som politiker ska lägga sig i. Det är bra att barn får tid avsatt för enbart lek efter en skoldag. Jag är övertygad om att de behöver det, i synnerhet om det får ske fritt från mobiler och dataspel. När barnen kommer hem fastnar de framför tv eller annan elektronisk underhållning.

Politiker har så länge jag har kunnat minnas det älskat att pilla på skolan. Men resultatet förskräcker. Jag tycker att Anna König Jerlmyr ska intressera sig mer för sina egna dagar än skolbarnens. Hon besitter inte kompetensen att styra barnens skoldagar.

Överlåt detta till ansvariga tjänstemän, skolverket och föräldrar. Politiker måste acceptera att dom inte kan kontrollera folks vardag, i synnerhet inte barnens.