Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-13 07:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/bilda-regering-over-blockgransen-med-s-m-c-och-l/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Bilda regering över blockgränsen med S, M, C och L”

Partiledarna Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Stefan Löfven (S) under partiledardebatt i riksdagen i oktober 2017.
Partiledarna Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Stefan Löfven (S) under partiledardebatt i riksdagen i oktober 2017. Foto: Henrik Montgomery/TT

En blocköverskridande regering med Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna och Centerpartiet vore det bästa för Sverige. Dessa fyra partier har mycket gemensamt, skriver läsaren Eva Walther Elfgren.

Rätta artikel

Snälla alla partiledare, visa att ni är de vuxna i rummet! Släpp prestigen och se till att vi som röstat får en fungerande majoritetsregering!

En sådan behöver vara både blocköverskridande och mittenorienterad.

När jag går igenom alla vallöften och partiprogram ser det i mina ögon ut som om en regering bestående av S, M, L och C ändå har många viktiga punkter på agendan gemensamt och egentligen inga rakt motstående punkter.

I en sådan konstellation får Socialdemokraterna som största parti statsministerposten och Moderaterna finansministerposten, och så fördelas övriga ministerposter efter mandat och kompetens.

En sådan lösning skulle i vart fall göra mig mycket tryggare och lugnare.

Så snälla alla partiledare, tänk på Sveriges bästa, prata med varandra!