Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 12:34 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/bli-medlem-i-ett-parti-for-att-stoppa-sds-nationalism/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Bli medlem i andra partier för att stoppa SD:s nationalism”

Mattias Karlsson, gruppledare i riksdagen för Sverigedemokraterna, på partiets valvaka i söndags.
Mattias Karlsson, gruppledare i riksdagen för Sverigedemokraterna, på partiets valvaka i söndags. Foto: Roger Turesson

Efter valet har jag bestämt mig för att bli medlem i ett av de sju demokratiska riksdagspartierna. Jag uppmanar fler att göra detsamma för att stoppa Sverigedemokraternas hårda nationalism, skriver läsaren Anders Rapp.

Jimmy Åkesson, Sverigedemokraternas högsta företrädare, uttryckte i den avslutande valdebatten i Sveriges Television att orsaken till att det är svårare för invandrare att få jobb att de ”inte är svenskar” och att de ”inte passar in i Sverige”.

Meningarna uttrycker ett förakt gentemot alla nysvenskar som utför viktiga arbeten i samhället. Ett exempel är anställda med invandrarbakgrund inom vården som skötte och klappade om min cancersjuke morbror på allra bästa sätt i somras innan han gick bort.

Mattias Karlsson, ansedd som Sverigedemokraternas chefsideolog, använde några dagar senare uttrycket ”seger eller död” i ett Facebook-inlägg som bör läsas i sin helhet (ingen rolig läsning). Uppmaningarna i detta inlägg visar än en gång att detta parti inte bara vill förändra invandringen, utan också skapa ett hårt nationalistiskt samhälle i vilket vi svenskar inte kommer att känna igen oss.

Det här är två droppar som nu gör att min bägare rinner över.

Jag har försökt att hjälpa till i samhället på olika sätt tidigare, men har inte knutit upp mig till något parti. Men nu kommer jag inom kort att bli medlem i ett av de sju riksdagspartier, som så markant skiljer sig från det åttonde.

Och till dig som läser denna insändare: Ta en ordentlig funderare också du på att i dag fatta ett stort personligt beslut om att gå med i ett parti – för din egen skull och för ett demokratiskt fungerande Sverige.

Vårt land har många och inte helt enkla problem att lösa framöver (klimatet, invandringen, sjukvården med mera) och därför behöver vi verkligen bra partier, duktiga politiker och många stöttande medlemmar.

Man kan välja att vara passiv eller aktiv medlem – även om givetvis det sistnämnda är bäst för vårt så fina samhälle. Och man behöver förstås inte hålla med det tänkta partiet i allt.

Du behövs och du kan göra skillnad!

DN Åsikt 13 september 2018 kl 15

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.