Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 17:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/bojkotta-alla-resor-till-turkiet/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Bojkotta alla resor till Turkiet”

Bodrumhalvön, Turkiets riviera, har lockat många svenska turister under de senaste deennierna. Foto: Kalle Sandhammar

INSÄNDARE. Vi svenskar borde bojkotta resor till Turkiet. Turistindustrin är viktig för landets ekonomi och en bojkott skulle sätta press på landets politiska ledning, skriver Göte Gunnarsson.

Utvecklingen i Turkiet är mycket oroande. President Erdogan framstår mer och mer som en despot och får alltmer blod på sina händer.

Hans beslut att inleda krig mot kurderna är, som alla krig, förfärligt och kommer naturligtvis att drabba civilbefolkningen. Han kallar detta orättfärdiga krig för ”Fredens vår”.

Den svenska regeringen med nya utrikesministern Ann Linde (S) har hittills legat lågt och verkar tro att andra länder ska agera. Det vore moraliskt om utrikesdepartementet skarpt markerar mot denna eskalering.

Om UD inte har den moralen kanske vi enkla människor kan påverka. Jag har varit på semester ett antal gånger i Turkiet. Det har varit mycket trevligt och prisvärt.

Nu kan och bör vi bojkotta detta resmål så kommer den turkiska turistindustrin och landets ekonomi att må ekonomiskt sämre. Då torde denna despot och diktator fortare tappa sin makt. Kurderna blöder, men vårt agerande tillsammans kan göra skillnad.