Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 19:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/brexitorernas-lekstuga-ruinerar-familjer-och-nationer/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Brexitörernas lekstuga ruinerar familjer och nationer”

Boris Johnson och hans gelikar står för det sämsta i ett Storbritannien fyllt av charmiga egenheter, skriver Lasse Thulin. Foto: Kirsty Wigglesworth/TT

Den brittiske konservative politikern Boris Johnson och hans gelikar är bortskämda överklasspojkar som gått på de bästa skolorna och därför ser världen som sin lekplats. Deras beslut och agerande håller på att ruinera familjer och nationer, skriver läsaren Lasse Thulin.

Rätta artikel

Den tragikomiska dokusåpan om Brexit går nu in på sitt femtielfte avsnitt. Ingen lösning i sikte men den ställer viktiga frågor om hur enkelt det är att vilseleda opinioner och hur farligt det kan vara med folkomröstningar. Förre premiärministern David Cameron utlyste omröstningen inte för att folket ville det utan för att ena sitt parti – helt vansinnigt!

Sedan följde en omröstning där en majoritet av väljarna i ett läskunnigt land sade ja till att träda in bakom en ny dörr bakom vilken det bara fanns totalt mörker. Ingen visste om där fanns fast mark eller ett bottenlöst stup.

Och ingen av de skränande brexitörerna, med okammade Boris Johnson i spetsen, lade två strån i kors för att ta reda på fakta. Några vitsiga oneliners och spel på gamla fördomar och så var tillräckligt många lurade. När sedan ja till utträde var klart försvann Boris Johnson och hans vapendragare Nigel Farage snabbt ur strålkastarljuset. 

Nu handlade det om att ta ansvar och svara på jobbiga frågor. Usch vad trist, säkrare att sitta på herrklubben och ta ett par gin och tonic med polarna.

Hårt att säga, men Boris Johnson och hans gelikar står för det sämsta i ett Storbritannien fyllt av charmiga egenheter. De är bortskämda överklasspojkar som gått på de bästa skolorna och därför ser världen som sin lekplats. Deras beslut och agerande kan dock, och håller på att, ruinera familjer och nationer. 

But who cares? Hit med en gin och tonic till!