Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 08:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/dagens-feminister-struntar-i-islamistiskt-kvinnofortryck/

DN Åsikt

DN Åsikt. Dagens feminister struntar i islamistiskt kvinnoförtryck

Feministisk manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Nicklas Thegerström

Sverige lider av en feminism, som inte bryr sig om islamistiskt kvinnoförtryck i våra förorter. Feministkåren är så indoktrinerad i politisk korrekthet och identitetspolitik att dess förespråkare undviker påtala problem som kan uppfattas som rasistiska.

Sverige är ett av de länder som lider mest av fjärde vågens feminism. I skolan får vi elever lära sig att den är nödvändig och att det i princip inte finns några säregenheter mellan män och kvinnor.

När det gäller kön hävdar dessa feminister att det skulle finnas tiotals, något som enkel biologi dementerar. Denna feminism förmedlas även till befolkningen av statlig tv och radio (som alla blir tvungna att betala från och med nästa år). Den viktiga frågan i sammanhanget är dock, är den nödvändig eller inte?

Sverige är ett jämställt land. Mannen och kvinnan har samma rättigheter och skyldigheter. Du har samma förutsättningar och du blir inte nedvärderad för att du är det ena eller andra könet, normalt sett.

I våra förorter lever däremot kvinnor i en annan verklighet. Där har de senaste åren förtryckande islamistiska krafter växt sig starka där kvinnor inte har den fria vilja som lagen säger. Många tvingas tvingas bära hijab, niqab och andra förtryckande klädesplagg och gifts bort. Detta sker i Sverige 2018. Det är dessa kvinnor feminister borde kämpa för och ta bort åsikter som försöker förändra svenska värderingar och den kulturer som hör hemma i ett modernt land.

Sker det i dag? Nej, feministkåren skulle aldrig prata om dessa kvinnor. I stället pratar de om vilka problem de själva har; vita medelklassproblem, som snarare handlar om avundsjuka och ilska gentemot framgångsrika män, än om något annat.

Feministkåren är så  indoktrinerad i politisk korrekthet och  identitetspolitik att dess förespråkare inte vill påtala problem som kan uppfattas som rasistiska. Framför allt inte nu, efter att de i flera år sagt att det inte finns några problem med mångkultur, eller den massinvandringspolitik som förts, som har inneburit segregation och gamla, unkna åsikter. Det skulle innebära att de har haft fel, och det skulle de inte vilja ha.

Svensk feminism är inte bra eller nödvändig, för den kommer aldrig påtala problem som en minoritet av kvinnor och flickor möter. Men det är allvarliga problem, som jag önskar att man pratade om och gjorde något åt det. Men sådana problem märker man inte om man bor i ett vitt medelklassområde, där alla har samma politisk korrekta värderingar och tycker synd om sig själva. Offermentaliteten är något av det värsta som finns, och den präglar hela feministkåren.

Riktigt förtryck finns inte i deras värld. Därför är dagens feminism ett skämt mot de som var feminister under början av 1900-talet. De trodde precis som jag på jämställdhet och enbart det – att alla skall vara fria och undan förtryck.

Men nu lider vi i stället av den fjärde vågens feminism.