Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 14:09 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/dalig-belysning-kan-fa-postnord-att-stoppa-utdelning/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Dålig belysning kan få Postnord att stoppa utdelning”

Foto: Claudio Bresciani/TT, @imageAuthorName

När brevinkast och belysning inte uppfyller kraven uppmanar vi fastighetsägare att åtgärda bristerna. Om vi inte hittar en lösning måste vi tillfälligt stoppa utdelningen, skriver Postnords distributionschef Håkan Winqvist.

Som arbetsgivare har Postnord ett ansvar för brevbärarnas arbetsmiljö. En del av den kan företaget påverka direkt, till exempel genom arbetsredskap och miljö på brevbärarkontoren.

En stor del av arbetsmiljön ligger utanför vår direkta påverkan, och där ber vi fastighetsägarna om hjälp. Det är lika självklart som att fastighetsägaren hjälper skorstensfejare och renhållning till en bra arbetsmiljö.

Att se över arbetsmiljön är ett ständigt pågående arbete, med målet att alla fastigheter ska fungera bra att jobba i. När Postnord identifierar brevinkast, belysning eller annat som inte uppfyller de krav som finns uppmanar vi fastighetsägaren att åtgärda bristerna.

Det är mycket ovanligt att vi inte tillsammans hittar en lösning, och när vi inte gör det har vi inget annat val än att tillfälligt stoppa utdelningen. Det är givetvis tråkigt när det påverkar de som bor i fastigheten. 

DN Åsikt 15 oktober 2018 kl 16

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.