Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 10:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/dalig-snorojning-tvingar-rullstolsburna-att-stanna-inne/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Dålig snöröjning tvingar rullstolsburna att stanna inne”

Foto: Lisa Mattisson/TT

Min fru som sitter i rullstol tvingas på grund av den dåliga snöröjningen på trottoarerna i Stockholm att stanna inomhus. Nu får vi också veta att snöröjningen inte kommer att bli bättre förrän om två år. Det är skamligt, skriver läsaren Nils Heijkenskjöld.

Rätta artikel

Min fru som är förlamad och sitter i rullstol är dömd till att sitta inne i vinter på grund av bristen på snöröjning på trottoarerna. Då det fryser och blir knaggligt får hon spasmer och riskerar att ramla ur rullstolen. 

Att sitta i permobil kanske fungerar, men då hon inte kan flytta över till en sådan själv utan måste vänta på att hemtjänsten ska komma (två personer) och sätta henne i en lift och flytta henne är inte det så aktuellt – vi kan få vänta länge innan de dyker upp. 

Vi förstår att trottoarerna inte kan vara i perfekt skick. Men att inget alls görs, eller efter längre tid, är skandalartat och måste ses som diskriminering av samhällets svagaste grupp.

Nu meddelar trafikborgarrådet i onsdagens DN att ändring ska ske först om två år. Det är skamligt mot stadens handikappade.