Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 20:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/det-gar-annu-snabbare-med-ny-elbil/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Det går ännu snabbare med ny elbil”

Den amerikanska elbilen Tesla har hittills i år sålts i drygt 1.400 exemplar i Sverige. Foto: Lasse Swärd

SVAR PÅ INSÄNDARE. Det är omodernt att köra omkring med bensindrivna värstingbilar. Vill man verkligen dominera på vägarna ska man ha en elbil av dyraste modellen, skriver professorn och egenföretagaren Sven Oscarsson.

Rätta artikel

Vad har Paul Eriksson – som skriver ett svar på en insändare på DN Åsikt – att vara stolt över som kör omkring med en medelklassbil som Audi?

Skaffa dig en riktig bil med lite kräm i så att man dels slipper att ligga bakom din suv och andas in alla avgaser och dessutom har lite ax i kärran när man trycker plattan i mattan.

Jag föredrar min underbara Tesla av värsta värstingmärket. Eftersom min fru och barnen behöver en bra bil med stake i så har vi självfallet två.

Tacka vet jag när medelsvensson håller sig ute på sin kant med sina folkbilar. Jag och barnbarnen brukar gapskratta när det hemska avgasmolnet försvinner som en liten prick bakom oss vid våra omkörningar.

Mitt råd är att byta till en miljövänlig bil eller varför inte byta upp dig till ett jobb som ger dig svängrum som jag har i min tillvaro.