Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 10:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/efter-alla-snokaos-maste-daniel-hellden-avga/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Efter alla snökaos måste Daniel Helldén avgå”

Foto: Eva Tedesjö

Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm, borde lämna sin post. Han har inte klarat av att hantera snöröjningen. Nu får det vara nog, skriver läsaren Carsten Olsson.

Rätta artikel

Ta Sveavägen, en av Stockholms huvudgator. Snön ligger i vallar, dels i mitten av vägbanan, dels utmed trottoarerna. 

Förutom att trottoarerna har skottats och sandats dåligt flyter vid töväder smältvatten ut på och bildar stora ”bottenlösa” sjöar som fotgängarna måste försöka hoppa över från ett redan glashalt underlag. Med den skiftande temperatursituation vi haft och kommer att ha enligt väderprognoserna, så kommer det bara att bli värre.

Enligt Stockholms stads trafikborgarråd går det inte att göra något det hela förrän vid nästa upphandlingstillfälle. Och ändå var det han som ansvarade för den gjorda upphandlingen.

Alla minns vi november 2016 då Stockholms i princip var helt oframkomligt, varvid Daniel Helldén passade på att åka till Tokyo i studiesyfte.

Varför i hela fridens namn forslar man inte bort den uppskottade snön som man gjorde förr? Då skulle åtminstone en del av problematiken försvinna.

Det kan ju inte vara brist på pengar, som är hindret – jag tänker på pengarullningen i samband med toalettbyggena och den nya, helt onödig, cykelbanan på Värtavägen, där redan en bra existerande cykelbana fanns på en parallellgata.

Ett trafikborgarråd som i stället för att tjäna sina väljare, tycks använda sin tid till att intrigera bort dugliga tjänstemän borde lämna sin post.

DN Åsikt-redaktionen har sökt trafikborgarrådet Daniel Helldén för att få ett svar på insändaren, men han har inte återkommit.