Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 18:43 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/efter-rekordtorra-sommaren-gav-jag-upp-hoppet-om-klimatet/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Efter rekordtorra sommaren gav jag upp hoppet om klimatet”

Foto: Vidar Ruud

Jag vet inte vad mer man ska göra annat än att sluta flyga, sluta äta kött och sopsortera. Då är det lätt att bara ge upp. Men sommaren var kanske bara en försmak om vad som komma skall, skriver läsaren Elisabeth Jonsson.

Jag känner sådan ambivalens i klimatfrågan. Å ena sidan har jag barn och förhoppningsvis i framtiden barnbarn som ska kunna leva på jorden, å andra sidan vet jag inte vad jag kan göra mer än att sluta flyga, sluta äta kött och sopsortera, så strunt samma!

I somras njöt min omgivning av det fina vädret, men inte jag. Jag tyckte det var fruktansvärt med 30 grader på natten och slutsålda kylaggregat överallt. Dessutom hade jag ångest över att det var en försmak på vad som kanske komma skall i framtiden.

När sedan Miljöpartiet trots rekordsommaren fick usla siffror i valet gav jag upp. Klimatångest som man pratat så mycket om, finns den på riktigt? Väljer alla att stoppa huvudet i sanden och bara köra på? Eller är alla bara uppgivna?

Men köttbiten växer i munnen, morgonkaffet på Arlanda smakar inte lika gott längre och känslan av lättnad är otäck när dottern säger att hon är osäker på om hon kommer att skaffa barn.

DN Åsikt 17 oktober 2018 kl 05

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.