Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 08:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/elscootrar-ska-parkeras-ansvarsfullt/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Elscootrar ska parkeras ansvarsfullt”

Elsparkcyklar parkerade i Stockholm. Foto: Adam Daver

SVAR PÅ INSÄNDARE. Elsparkcyklar, eller elscootrar som de också kallas, ska parkeras på ett ansvarsfullt sätt så att det inte är i vägen för synskadade, äldre och funktionshindrade, skriver Kristina Hunter Nilsson på uthyrningsföretaget Voi. 

Det är med stort intresse vi tar del av Anna Quarnströms insändare i Dagens Nyheter. Flera saker som tas upp i artikeln har relevans.

Som företag är Voi är proaktivt för att tackla just dessa utmaningar, bland annat i att skapa allokerade parkeringsytor i städerna. Vi vill medverka till att bygga urbana stadsmiljöer där människor kan röra sig fritt. 

Det stämmer att många av våra åkare är mellan 25 och 35 år, men vi ser att även andra tar till sig elscootrar och delningstjänster. Vi jobbar med att attrahera människor i alla åldrar och har genomfört så kallade pop-up-events riktade till en äldre målgrupp i Stockholm, Malaga och Lissabon.

Vi ser oss som ett grönt alternativ som gör att åkare i alla åldrar smidigt kan ta sig fram genom staden. Elscootrar är för alla. 

Vi är i ständig dialog med Synskadades Riksförbund för att kunna tillgodose önskemål och vara lyhörda för hur vi kan anpassa oss på bästa sätt. Våra användare ombeds att parkera fordon på ett ansvarsfullt sätt och använda cykelbanor. 

Under sommaren kommer vi att rulla ut vår uppdaterade el-scooter Voiager 2. Den här modellen är framtagen och designad av oss, bland annat baserat på våra användares önskemål.

Den är byggd för att hålla längre med mer robusta hjul och utbytbart batteri. En skillnad är att den kommer att ha ett inbyggt system som varnar åkaren vid halt underlag.

Längre fram kommer det även att ingå navigering. Vi släpper även en modell med tre hjul, som är ett mer stabilt alternativ. 

Voi vill skapa städer för människor. Det här är fortfarande en bransch under utveckling och vi behöver samverka för att tillsammans skapa renare städer att leva i – och för att smidigt smälta in i stadsmiljön.