Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

En röst på SD är ett demokratiskt självskadebeteende

Demokratin kräver på inget vis att övriga partier samarbetar och kompromissar med Sverigedemokraterna. Att man låter dem ”leka själva i ett hörn” hindrar inte heller deras demokratiska rättigheter på något vis.

Demokratin kräver på inget vis att övriga partier samarbetar och kompromissar med Sverigedemokraterna. Att man låter dem ”leka själva i ett hörn” hindrar inte heller deras demokratiska rättigheter.

Det enda som sker är att de står utan inflytande fram till dess de har egen majoritet. Så lågt sjunker förhoppningsvis aldrig Sveriges medborgare att de låter detta ske.

En röst på SD är en röst för rasism och ett antidemokratiskt auktoritärt samhälle. Låt mig peka på några viktiga punkter som bevisar mina argument.

SD:s principprogram beskriver tydligt den rasistiskt tonade tribalismen och demokrater är de inte.

SD har ett tydligt behov av att gradera människor och klassificeringen av svenskhet är av intresse endast för rasister som är besatta av att rangordna människor och att fastställa vilka som skall bort. Orden om ”svenskhet”, ”lojalitet”, ”nedärvd essens” och assimileringskraven pekar alla i den riktningen.

SD:s syfte att rangordna individer väcker en otrevlig fråga: Blir du godkänd av SD, lilla vän?

Medborgarskap måste innebära samma sak för alla. Staten ska vara neutral och inte diskriminera eller favorisera någon.

SD vill kontrollera och styra media för att minimera demokratin och kritiken mot partiets bruna linje. Ett välkänt citat från SD:s partisekreterare Richard Jomshof styrker detta:

"Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss till den verklighet som råder här. Det innebär inte minst att vi måste anpassa vår retorik efter det rådande läget."

Allt i syfte att bygga en kopia av ”Orbanistan”, alltså det främlingsfientliga och auktoritära Ungern vi ser växa fram.

Den propaganda SD framför i sin fake history-film, där de falskt och felaktigt försöker framställa Socialdemokraterna som aktiva nazister är ett typiskt på denna antidemokratiska mediala linje. Sverigevännerna vill indoktrinera medborgarna med vinklade, överdriven och falsk propaganda. Filmen skulle fått Joseph Goebbels att jubla av lycka.

SD:s nation är den etniskt-nationalistiska. Vi vet hur den idén historiskt brukar sluta.

En röst på SD är inte det ”rätta”, en röst på SD är ett demokratiskt självskadebeteende och leder till en odemokratisk utveckling av vårt vackra land.

SD är ett hot mot vår liberala demokrati, vår nation och Gunnar Zetherström har missförstått mitt inlägg. Det handlar inte heller om hat, det handlar om oro och avsmak inför den utveckling Sverigedemokraterna vill styra Sverige mot.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.