Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 21:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/farre-ledamoter-i-riksdagen-urholkar-demokratin/

INSÄNDARE

Insändare. ”Färre ledamöter i riksdagen urholkar demokratin”

Voteringsresultatet i tisdags när förtroendet för socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) prövades i riksdagens kammare. Av 349 ledamöter var 344 närvarande.
Voteringsresultatet i tisdags när förtroendet för socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) prövades i riksdagens kammare. Av 349 ledamöter var 344 närvarande. Foto: Henrik Montgomery/TT

SVAR PÅ INSÄNDARE. Det vore ogenomtänkt att drastiskt minska antalet riksdagsledamöter. En mindre riksdag urholkar demokratin. Risken är stor att vissa grupper i samhället inte representeras, skriver hörselskadade Jonathan Sohlmér.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.