Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

Finns ingen anledning att ge ensamkommande amnesti

Regeringen bör inte ge amnesti till alla ensamkommande som kom hit till Sverige under flyktingvägen 2015 och 2016. Vissa har kommit in i landet på falska grunder. Det borde inte belönas.

Det finns ingen anledning att ge dessa individer amnesti i Sverige. Många av dem har kommit in i landet på falska grunder med tveksamma identiteter och osanna intyganden om ålder.

Regeringen gav inte uppehållstillstånd eller medborgarskap till de afghanska tolkar med familjer som jobbat åt svensk militär trupp och andra organisationer  i Afghanistan för några år sedan. Dessa tolkar med familjer hade goda skäl till uppehållstillstånd, men bara ett fåtal beviljades. Då hade de ändå deltagit i kampen mot terrorism, talibaner och jihadister.

Så varför ska då dessa ensamkommande afghaner belönas med amnesti och uppehållstillstånd? Det är ett mycket konstigt resonemang, enligt min mening.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.