Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 07:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/fokus-pa-horisontell-karriar-gor-att-manga-olampliga-blir-chefer/

DN Åsikt

DN Åsikt. Fokus på vertikal karriär skapar många olämpliga chefer

Fokus på vertikal karriären gör att många olämpliga personer blir chefer. Det är bättre att tala om horisontell karriär – att göra lite olika projekt på olika ställen.

Tanken om karriär verkar handla om att först är jag chef för tio personer, sedan är jag chef för hundra personer, sedan är jag chef för tusen personer, sedan är jag chef för 10.000 personer och bara den som blir chef för 100.000 anställda får komma in i himlen. Men så ser den inte ut för de flesta.

En skådespelare längtar inte nödvändigtvis efter att bli teaterchef eller kulturminister, utan kan beskriva sin karriär i form som att ”först fick jag en chans i den pjäsen, sedan var jag med på hörn i en film, sedan på en teaterturné”. Så gör också de flesta vanliga människor. En byggare kanske pekar på en bro som han varit med om att bygga innan han var med på att bygga en arena. Karriären består i att göra lite olika projekt på olika ställen.

Fokus på den vertikala karriären gör att en massa olämpliga personer blir chefer. Att vara chef handlar inte om att gå omkring och ”fatta beslut” och göra egotripper. Det handlar om att driva och ta hand om en verksamhet som skall fungera både för kunder, anställda och ägare. Det är inget för narcissister.

Det är inte heller självklart att det är den duktigaste som bör bli chef. En skicklig konstruktör eller försäljare kanske blir en dålig chef plus att firman missar en värdefull person på den positionen. Det handlar om två olika slags fallenheter.