Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 13:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/for-sas-ar-sakerheten-alltid-viktigast/

DN Åsikt

DN Åsikt. För SAS är säkerheten alltid viktigast

På SAS är säkerhet högsta prioritet. Ibland innebär det att vi behöver byta ut ett plan eller åtgärda fel. Flygplanen i SAS är i genomsnitt tio år och kontrolleras regelbundet vid start och landning. Förbättrad vinst har lett till att en order lagts på 50 nya Airbus-plan.

Vi på SAS vill börja med att beklaga Susanne Ringskog Vagnhammars upplevelse i samband med att det uppstått en försening på grund av tekniska orsaker.

Flygbolag följer mycket strikta säkerhetsregler och på SAS är säkerhet vår främsta prioritet. Ibland innebär det att vi behöver byta ut ett plan eller, som i detta fall, åtgärda fel.

Alla flygplan i SAS flygplansflotta – där genomsnittsåldern är tio år – ingår i omfattande kontinuerliga inspektionsprogram och kontrolleras regelbundet och rutinmässigt vid start och landning.

Om vi misstänker eller upptäcker avvikelser undersöker och åtgärdar vi dessa. Det kan leda till förseningar, som tyvärr ibland påverkar passagerarna på olika sätt.

När det händer så gör vi på SAS vårt yttersta för att hjälpa till. Vi bokar om och transporterar passagerare så att de ska komma fram till sina slutdestinationer på ett bra och säkert sätt.

När det gäller SAS ekonomiska resultat har vi de senaste tre åren varit lönsamma och det senaste året är det näst bästa i bolagets historia. Det innebär att vi nu kan investera i att ytterligare förnya flottan och har precis berättat om att vi lagt en order på 50 nya Airbus A320neo flygplan.

Förra året flög SAS, som är Skandinaviens ledande flygbolag, mer än 800 flyg om dagen och transporterade mer än 30 miljoner passagerare. SAS genomförde 98,9% av alla planerade flygningar och hade en ankomstpunktlighet (inom 15 minuter) på cirka 84 procent. Vi fortsätter vårt arbete för att erbjuda våra passagerare säkra och angenäma flygresor.