Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 01:39 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/fororten-flemingsberg-ska-utvecklas-inte-byta-namn/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Förorten Flemingsberg ska utvecklas – inte byta namn”

Centrala delarna av förorten Flemingsberg i Huddinge kommun söder om Stockholm ska enligt planerna byta namn till ”Stockholm South Business District”.
Centrala delarna av förorten Flemingsberg i Huddinge kommun söder om Stockholm ska enligt planerna byta namn till ”Stockholm South Business District”. Foto: Mickan Palmqvist

Det är bara den centrala del av Flemingsberg där kontor, bostäder och ett centrum ska utvecklas som ska få det engelska namnet ”Stockholm South Business District”. Orsaken är kommande internationell marknadsföring, skriver Helena Lundberg, marknadschef i Huddinge kommun.

Huddinge kommun ska tillsammans med ett konsortium av flera fastighetsaktörer utveckla centrala delar av Flemingsberg till ett ledande internationellt affärsdistrikt. Intresset för utvecklingen har varit stort sedan lanseringen av planerna i augusti.

Ann Etzler lyfter i sin insändare en fråga som vi fått från flera håll sedan dess, nämligen kring namnet Stockholm South Business District och om namnet Flemingsberg ska försvinna.

Vi förstår de synpunkter som finns kring anglifiering av ortsnamn som Ann lyfter. Vi vill därför förtydliga att Stockholm South Business District enbart är namnet på den centrala del av Flemingsberg där kontor, boenden och ett levande centrum ska utvecklas.

Den främsta orsaken till det engelska namnet är att vi vill skapa en internationell affärs- och forskningshub i centrala Flemingsberg. Detta innebär marknadsföring av området även utanför Sveriges gränser.

Flemingsberg som ort kommer alltid heta Flemingsberg.

DN Åsikt 15 oktober 2018 kl 13

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.