Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 03:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/fotoinsandare-i-dagens-nyheter-2019-2020/

Insändare

Insändare. Fotoinsändare i Dagens Nyheter 2019-2020

Bild 1 av 18 Är det verkligen sant? undrar Birgitta Jovèn som tog bilden i Sundbyberg.
Bild: Birgitta Jovèn
Bild 2 av 18 Social distansering i coronatider. Mormor på promenad med sitt barnbarn i Upplands Väsby.
Bild: Lotta Kallträsk Sundin, Sollentuna
Bild 3 av 18 Är det här det bästa Regeringskansliet och Skolverket med en dyr kommunikationsbyrå kan åstadkomma vad gäller tydlighet, pedagogik och stavning till nyanlända? Varför krångla till det för en målgrupp som ofta har svårt med svenskan? undrar Lilly Holmström i Stockholm.
Bild: Lilly Holmström
Bild 4 av 18 Vi bor väl fortfarande i ett land där förstaspråket är svenska, eller..? Det frågar sig den tidigare DN-fotografen Ingvar Andersson efter att ha tömt brevlådan hemma i skånska Oxie.
Bild: Ingvar Andersson
Bild 5 av 18 Visst finns det askgravlundar på Skogskyrkogården i Stockholm. Men jag föreslår pelare som rymmer namn på varje sida som här i Arvika. Man skulle kunna placera ut sådana pelare bland tallarna på Skogskyrkogården. Vi blir hela tiden fler i Stockholm, som en dag kommer att behöva en minnes­plats, skriver Maud Lennep i Vårby gård.
Bild: Fredrik Floding
Bild 6 av 18 Mårten Trotzigs gränd är den smalaste i Gamla stan och en av Stockholms turistattraktioner från medeltiden. Dit tas utländska turister för att beundra gränden som inte är så vacker längre, utan fullständigt nedklottrad. Varför görs inte något åt detta? undrar Catarina Persson i Järfälla, tidigare Stockholmsguide. Bilden togs den 14 oktober 2019 kl 12.
Bild 7 av 18 Sommartid eller vintertid? Vrida framåt eller bakåt? Bära in eller ut? Ur-trött på dessa frågor varje år. Nu väntar sopcontainern, skriver pensionerade DN-fotografen Ingvar Andersson i Malmö. Han tog bilden togs på återvinningscentralen i Bunkeflo den 22 oktober 2019 klockan 14.20.
Bild: Ingvar Andersson
Bild 8 av 18 ”Nybroplan full av gäster”, kallar Maria Carlsén, Sundbyberg, sin morgonbild tagen i Stockholm den 9 september kl 08.46.
Bild 9 av 18 Tack för vad? Det undrar jag, på besök i Malmö, skriver Stig Skoglund, Gräddö. Bilden togs den 24 augusti kl 20.
Bild 10 av 18 I Sverige har vi standard på många olika saker. Men hur mycket vin man får när man beställer ”ett glas” har man ingen aning om! Annat är i det i till exempel Tyskland, Österrike och England, skriver Barbro Backman, Kista, som tog bilden i Wien den 8 juni klockan 21.18.
Bild: Barbro Backman
Bild 11 av 18 Jag stod och blinkade för att släppa fram trafiken när en fullastad timmerbil körde in bakifrån. Vår son och dotter fick nackskador. Hur kan sådant ske? Det var ett hån mot oss att föraren fick köra från platsen. Som tur var hade vi en stor bil som räddade oss från värre skador, skriver Bo Grapenskog i Skullaryd.
Bild: Bo Grapenskog
Bild 12 av 18 Fotoinsändare i DN 21 juni 2019 av Lars-G Holmström, Stockholm. Fotografiet togs i Anna Lindhs park på Södermalm i Stockholm kl 10.30 den 14 juni, en vecka efter att en fotoinsändare publicerats på DN Åsikt om den igenvuxna parken till minne av den tidigare utrikesministern. På ett skott av alm, som bland buskagen måste räknas som ogräs, fanns minst fem årsringar. Det skulle man kunna använda som en datering på hur länge vanvården pågått, skriver Lars-G Holmström.
Bild 13 av 18 Buskagen längs Hammarby kanal som flankerar Anna Lindhs park på Södermalm har inte rensats från ogräs på flera år. I åratal har Stockholms stad betalat för ett trädgårdsarbete som aldrig utförts, skriver Lars-G Holmström som tog bilden den 7 juni klockan 08.36.
Bild: Lars-G Holmström
Bild 14 av 18 Hundbajspåsar ute i naturen är tyvärr en allt vanligare syn, exempelvis som här i Judarskogens naturreservat. Vi har lärt oss att plocka upp bajset, men alla har inte förstått att man ska kasta påsen i sopkorgen.
Bild: Klas Roudén
Bild 15 av 18 Återvinning som gick lite snett. Metros tidningsställ på Kista torg används som behållare för sopor, inte tidningar. Bilden togs den 9 maj klockan 19.30.
Bild: Eric Gandy
Bild 16 av 18 Skräp slängs om vartannat i ett källsorteringsrum på Rågsvedsslingan i södra Stockholm. Vi har påpekat hur det ser ut, men efter flera år har inget hänt, skriver Gunnel Lundblad som tog bilden klockan 20.10 den 24 april.
Bild: Gunnel Lundblad
Bild 17 av 18 Min blott tre minuter långa miljögärning kring två parkbänkar resulterade i en mängd fimpar, men även kapsyler, flaskor och papper, skriver Heriette Thiger som tog bilden den 27 april klockan 09.22 i Arboga.
Bild: Harriette Thiger
Bild 18 av 18 Det dumpas oljor, färg, spackel, sönderslagna datorer och kläder vid miljöstationen på Kilowattvägen i Brandbergen. Dessutom ligger avfall, som ska läggas i containrarna, utanför. Så ser det ut, utom de dagar då det städats upp. Bilden togs klockan 19.25 den 17 april.
Bild: Jan Lindblad

Dessa fotoinsändare har publicerats i Dagens Nyheter under 2019.

DN Text

Skicka in en bild som du själv tagit av något du har en åsikt om – som nedskräpning, trånga bussar eller försenade tåg – och en kort bildtext till asikt@dn.se.

Det år också bra att sms:a till 72444, inled med SKRIV följt av mellanslag (normal taxa). 

Ange ditt namn, i vilken ort bilden är tagen samt klockslag. Precis som tecknade bildinsändare publicerar vi ett urval i tidningen och på dn.se/asikt.

Fotohonorar utgår ej.