Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/fotoinsandare-i-dagens-nyheter-2019/

DN Åsikt

DN Åsikt. Fotoinsändare i Dagens Nyheter 2019

Bild 1 av 5 Hundbajspåsar ute i naturen är tyvärr en allt vanligare syn, exempelvis som här i Judarskogens naturreservat. Vi har lärt oss att plocka upp bajset, men alla har inte förstått att man ska kasta påsen i sopkorgen.
Bild: Klas Roudén
Bild 2 av 5 Återvinning som gick lite snett. Metros tidningsställ på Kista torg används som behållare för sopor, inte tidningar. Bilden togs den 9 maj klockan 19.30.
Bild: Eric Gandy
Bild 3 av 5 Skräp slängs om vartannat i ett källsorteringsrum på Rågsvedsslingan i södra Stockholm. Vi har påpekat hur det ser ut, men efter flera år har inget hänt, skriver Gunnel Lundblad som tog bilden klockan 20.10 den 24 april.
Bild: Gunnel Lundblad
Bild 4 av 5 Min blott tre minuter långa miljögärning kring två parkbänkar resulterade i en mängd fimpar, men även kapsyler, flaskor och papper, skriver Heriette Thiger som tog bilden den 27 april klockan 09.22 i Arboga.
Bild: Harriette Thiger
Bild 5 av 5 Det dumpas oljor, färg, spackel, sönderslagna datorer och kläder vid miljöstationen på Kilowattvägen i Brandbergen. Dessutom ligger avfall, som ska läggas i containrarna, utanför. Så ser det ut, utom de dagar då det städats upp. Bilden togs klockan 19.25 den 17 april.
Bild: Jan Lindblad

Dessa fotoinsändare har publicerats i Dagens Nyheter under 2019.

Rätta artikel

Skicka in en bild som du själv tagit av något du har en åsikt om – som nedskräpning, trånga bussar eller försenade tåg – och en kort bildtext till asikt@dn.se.

Det år också bra att sms:a till 72444, inled med SKRIV följt av mellanslag (normal taxa). 

Ange ditt namn, i vilken ort bilden är tagen samt klockslag. Precis som tecknade bildinsändare publicerar vi ett urval i tidningen och på dn.se/asikt.

Fotohonorar utgår ej.