Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 09:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/ge-gront-ljus-till-virusanpassat-studentfirande/

INSÄNDARE

Insändare. ”Ge grönt ljus till virusanpassat studentfirande”

Studenter springer ut från gymnasieskolan Östra Real i Stockholm 2005.
Foto: Bertil Ericson

INSÄNDARE. Dela upp examen på flera dagar, ge varje klass en timmes utspring där bara föräldrar är inbjudna och dela in skolgården i olika sektioner. Skolor och myndigheter borde trots coronaviruset kunna ge grönt ljus till ett virusanpasat studentfirande, skriver Hans Nilsson, pappa till en tredjeårsgymnasist.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Jag är pappa till en mycket ledsen blivande student på Kungsholmens gymnasium i Stockholm. Jag har ägnat nästan hela mitt yrkesliv åt skolan och är förtvivlad över att drygt 100 000 elever runtom i landet inte ska få fira sin studentexamen.

Studenterna inser att det inte går att ha en vanlig examen, men att inte ha den alls är barockt. På grundskolan pågår allt som vanligt. På bussar trängs alldeles för många. Detta ser studenterna och kan inte förstå att det inte går att ordna något alls för dem.

Mitt förslag är att dela upp examen på två till fyra dagar, ge varje klass en timmes utspring där bara föräldrar är inbjudna och dela in skolgården i olika sektioner för föräldrar efter efternamn.

För att detta ska bli verklighet räcker det inte med att skolan ordnar det praktiska. Beslutande myndigheter måste också rycka in.

Sedan blir det inga partytält med släktingar. Men se utanför boxen och låt studenterna få en examen de kommer att glädjas åt.

Fler insändare i samma ämne:
Ingrid Jedlöv: ”Låt studenterna springa ut även i år” (17 april)
Rasmus S Andersson: ”Besegra ett dödligt virus viktigare än studenten” (17 april)
Viola Duvander: ”Gör ett undantag för studentfirandet” (17 april)

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt