Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 19:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/gor-inte-min-arbetsplats-annu-otryggare/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Gör inte min arbetsplats ännu otryggare”

Foto: Christophe Gateau/TT

Regeringen vill med sitt nya lagförslag lösa bristen på anställda, men det kommer i stället leda till att arbetsrätten försämras. Vi måste ha en arbetsmarknadspolitik där alla har samma rättigheter, skriver läsaren Lo Hellgren.

Rätta artikel

Regeringen har påbörjat en utredning för att förändra lagen om anställningsskydd (las), med visionen att göra det lättare för arbetsgivare att avskeda anställda. Det är ett lagförslag med förhoppningen att lösa problemet med att det är brist på anställda i nästan alla branscher. Men det är också ett lagförslag med syftet att försämra arbetsrätten. 

Jag tror och hoppas att de politiker som står till ansvar för ett sådant förslag inte har någon insikt i hur det är att arbeta i dessa branscher. Jag tänkte därför berätta om hur min arbetssituation ser ut just.

Jag jobbar på ett varulager, till vilket varorna transporteras från fabriker. Här packas varor om, så att varje lastpall uppfyller beställningar som begärts av företagets kundbutiker. Det är tunga lyft, och oftast i positioner som sliter på kroppar. 

Att jobba på lager är inte snällt mot kroppen, och att köra truck på ackord, där snabbast betyder tryggare anställningsvillkor, blir farligt. Men det är risker vi som arbetare måste ta.

På min arbetsplats finns det, förutom semesterinhoppare, tre olika typer av anställningar: anställning via ett bemanningsföretag som är anställt av företaget, företagets egna bemanningspool och den så högt eftertraktade tillsvidareanställningen.

Jobbar du för bemanningsföretaget får du reda på nästa arbetspass omkring klockan 18 kvällen före, eftersom företaget först då vet hur många arbetare som behövs. 

Lagerlokalen ligger otillgängligt till. Om du börjar klockan 07, har en timmes resväg till jobbet och behöver runt 8 timmars sömn måste du gå och lägga dig klockan 21. Då har du alltså tre timmars möjlighet till framförhållning per dygn. Det så kallade livspusslet blir minst sagt en utmaning.

Anställa på företagets egna bemanningspool har åtminstone en veckas potentiell planeringsmöjlighet. Att jobba för denna bemanningspool blir således ett tryggare privilegium som många i den första gruppen strävar efter. Därför måste de arbeta ännu snabbare, vilket generar risker.

På grund av stress och höga produktionskrav är det stor ruljans av anställda hos bemanningspoolen. För att få vara kvar i poolen krävs dessutom högre resultat än de som är tillsvidareanställda, och du får heller inte bli sjuk mer än någon enstaka gång.

Arbetsvillkoren är alltså inget vidare, men de skrivs ömsesidigt under av gruppchef och anställd i början av varje månad. De poolanställda har lika många semesterdagar som de tillsvidareanställda, men obetalt – ett sätt för företaget att säkra arbetarnas angelägenhet om att inte ta ut lika många dagars semester.

Det här systemet är förstås inte unikt för min arbetsplats. Det är numera vanligare att vara visstidsanställd än tillsvidareanställd, för det är mer lönsamt för företag att locka med en framtida trygghet i stället för ökad lön och på så sätt tvinga fram effektivare arbetsinsatser. Det blir lättare att bli av med arbetare som inte bedöms uppfylla kraven. 

Att jag över huvud taget kan skriva en sådan här text beror på att jag är privilegierad. Jag är född i landet, passerar som vit och jag har ett brett socialt kapital. 

När arbetsmarknaden har satt i system att minska fackföreningars inflytande och tysta de arbetare som har försvinnande få rättigheter på sina arbetsplatser – utan att de riskerar att bli av med sina jobb – måste jag protestera.

Företaget jag jobbar på är ett av branschens största. Det måste i en sådan position kunna drivas igenom en ny sorts arbetspolitik där alla anställda har samma möjligheter och trygghet. Regeringens nya förslag förminskar dessa möjligheter till minimum.