Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 03:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/har-haft-samma-upplevelse-de-senaste-aren/

DN Åsikt

DN Åsikt. Har haft samma upplevelse de senaste åren

Har samma upplevelser som Mohammad och håller med om att det är svårt att skaffa svenska vänner, men stå på dig och inte tappa hoppet. I det här landet finns mycket goda människor som vill vara vänner med oss, det är bara att hitta dessa människor.

Jag är iranier och kom till Sverige när jag var 25 års gammal och bott i Sverige i snart 32 år. Jag är högutbildad, har ett bra jobb och ser mig som etablerad och integrerad invandrare och gillar Sverige och mina värderingar avviker i stort sett inte från svenskarnas, det enda som avviker är utseende och lite brytning i språket.

Med andra ord har jag verkligen försökt att anpassa mig till det nya landet, men trots detta har jag haft svårt att skaffa svenskfödda vänner. Jag har och haft några svenskfödda vänner som jag träffar då och då. Jag har märkt på sistone att mina svenskfödda vänner blir färre och färre och för att slippa ensamheten dras jag mer och mer till iranier eller andra invandrare, som jag trycker det är lättare att få kontakt med.

Jag har bytt flera städer och de senaste tio åren har jag bott i Stockholm, där jag tycker det är ännu svårare att skaffa vänner överhuvudtaget. Jag gillar att umgås med folk med olika bakgrund bland annat med svenskfödda. Jag kommer därför försätta försöka skaffa svenskfödda vänner. Vi ska inte tappa hoppet.

Det finns många goda människor i det har landet, Catharina, Marianne, Christer etc. är några av dem, det är bara att hitta de rätta. Därför rekommenderar jag dig att vara hoppfull, lite envis, ta eget initiativ i sökandet av svenskfödda vänner och inte bli besviken med första försöket.

Lycka till!