Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 08:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/hatet-som-hotar-rikets-sakerhet-maste-stoppas/

INSÄNDARE

Insändare. ”Hatet som hotar rikets säkerhet måste stoppas”

Kent Ekeroth, på bilden när han petades från Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet 2018, twittrade ironiskt om två av de 176 dödsoffren i flygkraschen i Iran som gick i gymnasiet i Jönköping. I Sveriges Radios rapportering beskrevs de omkomna som smålänningar, ett ordval som Ekeroth hånade eftersom de var ensamkommande flyktingbarn. Ekeroth satte i sin tweet citationstecken runt ordet smålänningar och lade till en gråtskrattande smiley.
Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Hatet i sociala medier efter flygolyckan i Iran visar hur Sverige avhumaniserats. Nu måste politikerna agera – det handlar om rikets säkerhet, skriver Peter Robsahm.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.