Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 08:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/hatet-som-hotar-rikets-sakerhet-maste-stoppas/

Insändare

Insändare. ”Hatet som hotar rikets säkerhet måste stoppas”

Kent Ekeroth, på bilden när han petades från Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet 2018, twittrade ironiskt om två av de 176 dödsoffren i flygkraschen i Iran som gick i gymnasiet i Jönköping. I Sveriges Radios rapportering beskrevs de omkomna som smålänningar, ett ordval som Ekeroth hånade eftersom de var ensamkommande flyktingbarn. Ekeroth satte i sin tweet citationstecken runt ordet smålänningar och lade till en gråtskrattande smiley.
Kent Ekeroth, på bilden när han petades från Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet 2018, twittrade ironiskt om två av de 176 dödsoffren i flygkraschen i Iran som gick i gymnasiet i Jönköping. I Sveriges Radios rapportering beskrevs de omkomna som smålänningar, ett ordval som Ekeroth hånade eftersom de var ensamkommande flyktingbarn. Ekeroth satte i sin tweet citationstecken runt ordet smålänningar och lade till en gråtskrattande smiley. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Hatet i sociala medier efter flygolyckan i Iran visar hur Sverige avhumaniserats. Nu måste politikerna agera – det handlar om rikets säkerhet, skriver Peter Robsahm.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in