Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 14:09 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/hog-alder-ingen-orsak-for-att-avliva-kolmardens-vargar/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Hög ålder ingen orsak för att avliva Kolmårdens vargar”

Vargarna i varghägnet på Kolmårdens djurpark utanför Norrköping.
Vargarna i varghägnet på Kolmårdens djurpark utanför Norrköping. Foto: Anders Wiklund/TT

Djur som är riktigt sjuka ska avlivas, men är de fyra kvarvarande vargarna på Kolmården verkligen i så dåligt skick? Hög ålder en ingen sjukdom, skriver nioårige Frans Bier.

Jag förstår efter att ha läst ert svar på min insändare vilket läge som ni är i. Jag har själv varit med om ett djur som avlivats, min bästa kompis Simons katt Shiwa.

Hon hade cancer, tror jag, och kräktes tre gånger varje dag. Hon var så himla sjuk. Jag minns inte allt som var fel med henne, men hon behövde avlivas.

Jag tyckte inte att det var bra, men hon behövde få dö. Annars hade hon bara mått hemskt resten av sitt liv.

Men djur måste vara riktigt sjuka för att man ska få avliva dem, tycker jag. Gamla djur kan ha det bra, ålder är ingen sjukdom.

Vad är det för sjukdom vargarna har? Hur många vargar är det som krävs för att det ska vara en flock?

Att ni tillbringar så mycket tid med djuren hade jag inte förstått. Det gillar jag att höra. Ni verkar fett justa, både mot djuren och över huvud taget.

Jag tackar ja till din fina inbjudan att komma till djurparken. Jag vill verkligen veta mer om hur ni tar hand om djuren.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.