Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 06:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/i-fororterna-finns-det-gott-om-bostader/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”I förorterna finns det gott om bostäder”

Nybyggda flerbostadshus i Barkaby stad i Järfälla kommun, nordväst om Stockholm. Foto: Jonas Eriksson

SVAR PÅ INSÄNDARE. Man man lätt hitta bostad i Stockholmsområdet, bara man accepterar att bo en bit utanför stan. Innerstadsbor som bor i andra hand skulle enkelt kunna hitta eget boende i förorterna, skriver Gisela Brieger i Järfälla.

Johanna Clarin skriver i sin insändare (DN Åsikt 17 september 2019) om bostadsbristen i Stockholm. Hur hon efter tre år i huvudstaden, och trots att hon har en lång utbildning till civilingenjör och därmed hög lön, ändå inte kan skaffa sig ett eget boende.

Hon beklagar sig över att hon nu måste flytta ut från en andrahandsetta på 23 kvadratmeter som skulle kosta nästan tre miljoner kronor på öppna marknaden, vilket måste betyda att den ligger i ett centralt och attraktivt läge.

Ett förslag: Hon kan se sig om efter en lägenhet i ett något mindre centralt läge. Där lär hon ha goda möjligheter att hitta något som hon har råd med.

Hon kan börja med att hyra så billigt hon kan hitta och spara så mycket som möjligt. Snart lär hon kunna köpa en liten lägenhet.

Jag vet, det låter tråkigt; åka kommunalt in till centrum och spara så mycket man kan under en längre tid. Det finns emellertid inget annat sätt att klara sig i den här världen än att laga efter läge.

Stockholm har jättefina omgivningar. Där finns mycket att upptäcka och njuta av under ledig tid. Kollektivtrafiken är effektiv och utbredd (jämför gärna med en del andra länder).

Det är dags att sluta gnälla och tycka synd om sig! Njut av livet och allt som finns runtom huvudstaden – mycket är dessutom alldeles gratis.