Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/icas-nya-bonussystem-gynnar-pensionarer/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Icas nya bonussystem gynnar pensionärer”

Ica Kvantum i Vellinge.
Ica Kvantum i Vellinge. Foto: Anders Hansson

SVAR PÅ INSÄNDARE. Icas nya bonussystem är mer förmånligt även för kunder som spenderar mindre pengar. En pensionär som handlar för en tusenlapp i månaden får 120 kronor i bonus per år mot 100 kronor tidigare, skriver Cecilia Meldahl, chef för kundrelationer på Ica.

Till Pirkko Liisa Lindner (som skrivit på DN Åsikt den 8 februari och 11 februari 2020: och andra kunder som haft frågor om vårt nya bonusprogram ”Stammis”:

För oss på Ica ska det löna sig att vara ”Stammis”. När vi lyssnat på kunderna har vi förstått att vissa kunder med liten matbudget är oroliga för att vad lojalitetsprogrammet betyder för dem. Därför behåller vi alla nya erbjudanden man får som stammiskund, men ser också till att bonussystemet bättre anpassas efter människor med låg matbudget, till exempel seniorer.

Den kund som inte når upp till gränsen på 2.000 poäng i månaden, men som två månader i rad når minst 1.000 poäng i månaden, kommer att belönas med en bonus på 20 kronor. Man får ett poäng för varje krona man spenderar hos Ica eller Apotek Hjärtat. Dessutom får man 20 poäng för varje gång man betalar med Ica-kortet.

Enligt Konsumentverkets beräkningar för matkostnader 2019 spenderar en person över 75 år i genomsnitt 1.970 kronor i månaden på mat. Med ”Stammis” får du som handlar för 1.000 kronor i månaden på Ica totalt 120 kronor i bonus på ett år.

Med det gamla bonussystemet fick du enbart 100 kronor i bonus om du handlade för samma summa. ”Stammis” är alltså mer förmånligt för dig som kund.