Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 16:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/infor-fri-arbetstid-dar-det-fungerar/

DN Åsikt

DN Åsikt. Inför fri arbetstid där det fungerar

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Åtta timmars arbetsdag är normen för hur länge en anställd bör vara på jobbet varje dag. Men är det inte dags att ändra på det nu? Utgå från de uppgifter som ska göras på en arbetsdag – och låt arbetstagarna gå hem när det är klart.

Redan på morgonen checkar vi in i ekorrhjulet, kastar i oss frukost, organiserar barnens förflyttning till skolan, klappar katten, matar hunden och går även ut med den sistnämnde. Sedan ska vi pendla med tåg, buss, tunnelbana, cykel, bil eller apostlahästarna. Allt ska ske i ett rasande tempo bara för att vi ska infinna oss på en arbetsplats vid ett visst klockslag. Väl framme på jobbet så ska vi sitta gisslan till eftermiddagen. Inte alltför sällan är arbetsdagens slut preciserat på minuten, till exempel kl 16:18.

Varför jobbar vi på det här viset? Vid industrialismens intåg byggdes fabriker. Fabrikörerna ville tjäna så mycket pengar som möjligt för att få företaget att överleva. Således användes dygnets alla timmar för arbete. Fabriksarbetarna behövde aldrig ta hänsyn till väder och vind som jordbrukarna, utan det gick att producera dygnets alla timmar. 8-timmars arbetsdag har därför sedan i början av 1800-talet varit normen för hur länge en arbetsdag ska vara.

Hur ser det ut i dag 2016? Tack vare effektivare hjälpmedel som datorer, telefoner och olika maskiner arbetar vi oändligt mycket snabbare i dag jämfört med för bara tjugo år sedan. Men ändå kan vi inte släppa tanken att ett visst antal arbetstimmar är lika med ”få mycket gjort på jobbet”. Men har produktivitet och leverans på jobbet alltid har att göra med hur många timmar du avsätter till arbete?

I de flesta yrken kan vi korta arbetstiden och samtidigt ha kvar samma arbetsresultat samt även öka resultatet. Samhället tjänar på att vi först ser till att den så kallade fritiden (riktigare benämning livet) fungerar innan tid läggs på arbete. Barn ska tas om hand, aktiveras och umgås med. Relationer ska vårdas. Kroppen ska hållas i trim. Det ska handlas och lagas mat för att vi ska överleva. Vi behöver dessutom vila och avkoppling. Och samtidigt ska vi pendla till arbetet och helst arbeta heltid minst 8 timmar per dag.

Det går inte ihop!

Utbrändhet och sjukfrånvaro skjuter i höjden i dag. Kommuner, företag och organisationer lägger stor tid och mycket pengar på att hitta lösningen på detta. Lean-projekt, kvalitetssäkringar, olika system för att följa upp sjukfrånvaro, dyra föreläsare som kommer och pep-talkar personalen. Blir det bättre? Tyvärr inte. Det handlar i stället om att låta människan bli fri. Utgå från att uppgifter ska göras. Hur lång tid som krävs för att lösa uppgifterna är helt ointressant. Har du gjort det du förutsatt dig under en dag så är du färdig efter utförd arbetsuppgift. En dag tar det tio timmar en annan bara 2 timmar. Det är inte fel att åka hem och lata sig, ta hand om familjen eller bara dig själv. Alla tjänar på det.

Varför gör vi inte bara rätt? Fri arbetstid där det fungerar och kortare pass vid monotona arbetsuppgifter. Jo, vi är så förtvivlat rädda för att orsaka ojämlikhet och orättvisa att  vi hellre schemalägger folks fysiska närvaro än att frigöra och visa förtroende.

Ett politiskt part föreslog nyligen att skoldagen inte ska börja så tidigt på dagen. Om man senarelägger skoldagens start så hinner tonåringarna vakna till och lärarna hinner ta sig till jobbet utan att stressa ihjäl sig. Bra så! Men så kom slutklämmen att självklart ska skoldagen förlängas motsvarande tid som försvinner på morgonen. Inte bra! Timplanen för grundskolan bör därför ses över. Dagens elever är så mycket snabbare att söka kunskap i dag än för tjugo år sedan. Eleverna ska inte behöva sitta av en massa skoltid där de tappar fokus och bygger på statistiken över disciplinära åtgärder.

Jag vill uppmana arbetsgivare att våga tro på sina medarbetare. Lita på att de förstått uppdraget och låt dem arbeta när de vill och var de vill, om det är möjligt.

Så slipper vi sitta vi fast i åtta timmars arbetsdag, såväl vuxna som barn och ungdomar.