Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-13 17:29 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/infor-skatteavdrag-sa-att-alla-har-rad-med-dator/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Inför skatteavdrag så att alla har råd med dator”

Foto: Fredrik Sandberg /TT

Många äldre har inte råd att skaffa sig all den utrustning som behövs för att vara uppkopplad i dagens samhälle. Inför skatteavdrag eller ett engångsbidrag, skriver läsaren Patricia Pelles.

Många äldre har små pensioner och har inte råd att skaffa dator, programvaror, uppdateringar och bredbandsanslutning. Därtill kommer behovet av en skrivare.

Jag tycker att staten/skatteverket skulle medge ett årligt skatteavdrag eller ett engångsbidrag för att skaffa den nödvändiga utrustningen. Man kan förstås använda internet på biblioteken och kommunens informationskontor, men hur kommer äldre dit?

Det här är en form av åldersdiskriminering. Lägg till att många ser sämre, har svårt att knappa på tangenterna och dessutom har svårt att förstå, eftersom mycket är på engelska och inte svenska.

Äldre användare blir ett lätt byte och kan bli lurade.

DN Åsikt 15 oktober 2018 kl 17

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.