Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-13 06:10 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/infor-sommartid-aret-om-sa-vi-far-dagsljus-efter-jobbet/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Inför sommartid året om så vi får dagsljus efter jobbet”

Foto: Paul Hansen

På söndag är det dags att vrida klockan en timme tillbaka igen. Men snart kan ändringarna vara ett minne blott. När EU avvecklar den årliga tidsomställningen borde Sverige införa sommartid året om, skriver läsaren Jens Forsmark.

Inom EU pågår ett arbete med att avveckla tidsomställningen mellan sommar- och vintertid. Klagomål på tidsomställningen är faktiskt den vanligaste kritiken när EU- medborgare hör av sig till EU-kommissionen. 

Inom något år blir det sannolikt obligatoriskt för medlemsländerna att sluta ställa om tiden och då välja att vara kvar i evig sommartid eller evig vintertid.

För mitt och många människors vardagsliv kommer det att vara ett avgörande ögonblick. Vintertid innebär ju att klockan vrids tillbaka och det blir mörkt en timme tidigare på eftermiddagarna.

Kvällen blir fort mörk, lång, tröttande och svåranvändbar. Vi får inget dagsljus efter jobbet.

Att ha sommartid året om gör däremot sena eftermiddagar och kvällar ljusare året om och så mycket lättare att använda och njuta av.

Snart är det slut på tidsomställningen. Vi måste se till att Sverige då väljer att alltid ha sommartid.

DN Åsikt 27 oktober 2018 kl 05

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.