Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 11:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/infor-tv-granskning-av-domslut-i-fotbollsallsvenskan/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Inför tv-granskning av domslut i fotbollsallsvenskan”

Damernas fotbolls-VM i Frankrike i somras var det första större seniormästerskapet där VAR (Video assistant referee) användes med tv-repriser som kunde ändra domslut i efterhand. Foto: Janerik Henriksson/TT

SVAR PÅ INSÄNDARE. Herrallsvenskan i fotboll borde införa tv-bedömningar av domslut redan nästa år. Även vi djurgårdare måste medge att vårt lag fick tre poäng till skänks och borde hamnat trea i stället, skriver Arne Carlsson.  

Nej, jag är inte supporter till Blåvitt eller Hammarby, och jag är ingen gnällgubbe som Anders Lagerman skriver i ett svar (6 november 2019) på min insändare (5 november) på DN Åsikt. Jag är djurgårdare trots att jag bor i Göteborg.

Jag är medveten om att många domarmissar sker under en lång säsong och att det kanske i längden jämnar ut sig. Men jag har aldrig tidigare sett ett lag bli så bestulet på tre poäng som IFK Göteborg blev mot DIF, till följd av två domarmisstag.

Blåvitt var matchen igenom det bättre laget. Jag såg matchen på plats, och trots att jag vill se mitt lag vinna så är jag ju inte så enögd att jag önskar laget oförtjänt framgång. Det kan hända att ni andra har en annan inställning.

DIF fick tre poäng till skänks utan vilka man troligen hade blivit trea i serien. Detta förtar lite av glädjen över att ”vi” är svenska mästare!

Jag hoppas att man inför nästa säsong inför tv-bedömning av avgörande situationer, precis som i hockeyn. Och så får vi hoppas att Djurgår'n vinner av egen kraft nästa år!